Kleurenpalet challenge

23 augustus 2021
Kleurenpalet challenge - een manier om uit het donker te klimmen

Om mezelf te helpen om uit de neerwaartse spiraal van depressieve gedachten te komen geef ik mezelf kleurentherapie in de vorm van een kleurenpalet challenge.

Een weg uit het donker

Er zijn periodes in het leven waarin ik geplaagd word door sombere en depressieve gedachten. Het is een nare plek om te zijn, maar toch is het vaak zo makkelijk om er in te blijven hangen en op te gaan in het donker.

In dat soort periodes lijkt de wereld haar kleur te verliezen, alsof je alles via een oude zwart-wit televisie ziet. Kleurentherapie is dan een goed idee, want door expres kleur toe te voegen in je leven worden de sombere en depressieve gedachten vanzelf wat lichter.

Creatief bezig zijn helpt mij bovendien om mijn gedachten wat te verzetten en zodoende uit dat diepe donker te komen. Want meestal wanneer ik aan het creëren ben, dan zijn mijn gedachten alleen daarmee bezig. Al het andere verdwijnt naar de achtergrond en dan bevind ik me echt in het moment.

Kleurenpalet challenge als kleurentherapie

Daarom ben ik begonnen met deze kleurenpalet challenge.

Iedere ochtend trek ik namelijk al een ‘kleur van de dag‘ uit mijn kleurendeck. Het enige wat ik daar meestal mee doe is dat ik die dag iets in die kleur bij me draag (in mijn kleding of in bijvoorbeeld een voorwerp in mijn zak) om zo de kleurenmagie haar werk te laten doen.

Maar nu daag ik mezelf uit om iedere dag een kleurenpalet samen te stellen op basis van de kleur/kaart die ik die dag trek. Op die manier laat ik de desbetreffende kleur helemaal door mijn systeem heen stromen. Daarbij laat ik mezelf creatief helemaal vrij. Soms triggert de kleur van de kaart iets, soms is het het trefwoord, soms is het een associatie. Het maakt niet uit, het is allemaal oké. Het gaat vooral om het proces!

Doe je mee?

Persoonlijk kleurenpalet

Naast deze persoonlijke challenge maak ik ook kleurenpaletten voor online branding op basis van jouw unieke persoonlijkheid. Want wanneer je jouw echte kleuren gebruikt zet je jezelf in je kracht en trek je mensen aan die bij jou passen.

Dit vind je misschien ook interessant

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *